Riktiga arbetskläder och utrustning är ett måste

Att köpa byggvaror av bra kvalitet är för de flesta ett måste, likaså när det gäller verktyg (fråga Thomas…). Men hur är det egentligen med arbetskläder och annan utrustning?

Alla som äger ordentliga arbetskläder vet vad jag pratar om. Trots det är det många som inte bryr sig så mycket om vilka kläder man jobbar i, även de ska hålla och tåla många timmars arbete. Kläderna är en viktigt del av utrustningen och rent ut sagt avgörande för att man ska kunna göra ett bra jobb och inte skada exempelvis knäna efter många timmar på knä som när vi byggde altanen (just ja, vi ska skriva klart inlägget om den). Till och med vård- och skolpersonal kräver arbetskläder och sköna skor och det är en förutsättning nu när vi förmodligen får arbeta till 67-70.

En ganska ny aktör på marknaden är tyska Engelbert Strauss som erbjuder allt från skyddsglasögon och monteringshandskar till riktiga coola byggkläder för kvinnor. Priserna är humana och produkterna av bästa kvalitet.

Så tipset är att satsa på bra kläder och rätt utrustning i samma utsträckning som verktyg och material!

Har ni några favoriter eller tips? För oss är det Makita när det gäller verktyg, och Engelbert Strauss när det gäller arbetskläder.


2 Comments

Kommentera